Voor 30 euro retour naar Budapest, zonder vliegtuig!

UPDATE: De website van JuicePass is aangepast. De deal was tot 7 juli beschikbaar. Geniet ervan als je er op tijd bij was!

In juli kun je met één app op zak álle laadsessies betalen tijdens een retourtrip met je elektrische auto van Nederland naar Budapest.

Onbeperkt laden in juli voor €30,-

Kort geleden schreef ik over de app JuicePass. Onmisbaar voor iedereen die met een EV door Italië wil reizen. JuicePass heeft een waanzinnige zomeractie op touw gezet: tot 7 juli kun je in de app de JuicePass Unlimited 30-deal activeren.

UPDATE: Ik reed naar Ionity Oosterhout (en Allego) om het uit te testen (1 juli overdag, zie video 3).

UPDATE 2: Het duurde tot woensdagavond laat (op 1 juli) maar de deal werkt nu in héél Europa! Denk eraan dat je slechts tot 7 juli kan aanmelden!

UPDATE 3: Tijd gehad om de eerste succesvolle tests op video te delen bij Allego (1) en Ionity (2) hieronder.

Voor dertig euro kun je de hele maand onbeperkt laden bij alle roaming partners. Elke lader die je in Europa (voorbeeld Nederland) kunt vinden in de app, is in juli gratis te activeren als je het zomerpakket hebt aangeschaft. (Als je blijft staan als je vol bent geladen start er na 30 minuten een boetetarief).

Klik in de app op je ‘profiel’ (mid onder) om de deal te activeren.

Klik in de app op je ‘profiel’ (mid onder) om de deal te activeren.

Het enige om op te letten is waar je gaat laden. Allego en Ionity zijn op deze route de grote partijen die meedoen in de deal. Dat komt heel goed uit want beide partijen hebben veel mooie laadpleinen in Duitsland. Voorbereiden doe je dankzij A Better Routeplanner in een handomdraai.

15 uur onderweg inclusief laden, met de nieuwste Audi e-tron 55 zonder spiegels.

15 uur onderweg inclusief laden, met de nieuwste Audi e-tron 55 zonder spiegels.

Twee verschillende auto’s: planning

In het bovenstaande voorbeeld heb ik de spectaculair snel ladende Audi e-tron gebruikt. Daar rijdt natuurlijk niet iedereen mee rond dus laat ik ook demonstreren dat het met een auto voor de helft van het geld net zo goed kan!

Een van de nieuwste leden van electricfelix ontvangt binnenkort een splinternieuwe Renault ZOE. Uitermate geschikt voor een mooie zomerse roadtrip. Hieronder een planning met dat model.

Met de Renault is een nachtje over in Duitsland een goed idee.

Met de Renault is een nachtje over in Duitsland een goed idee.

Dit is niet het eerste advies wat ABRP levert. Om bovenstaande rit in beeld te krijgen heb ik een Ionity-lader aangeklikt die wél al was opgenomen in de route en daarbij aangegeven om ‘exclusief en bij voorkeur’ Ionity te gebruiken.

ABRP-instellingen.

ABRP-instellingen.

Onduidelijke tarieven in het buitenland

Er wordt veel geklaagd over laadpassen met onduidelijke tarieven en navigatie die niet op de hoogte is. Deze zomer kun je dat vrolijk naast je neer leggen. Plan je eigen rit. Geniet van de reis!

Dankzij JuicePass. (Download de app: Apple appstore, Google Play store).

Belangrijk: Je dient de deal te activeren voor 7 juli. Vervolgens kun je bij alle laadpalen waar de app werkt (meer dan 30.000 in heel Europa) onbeperkt laden dankzij de eenmalige activatie t.w.v. €30,-

Activatie loopt via je profiel, midden onderin beeld van de JuicePass-app.

Een losse laadpas bestellen kost €16,- maar het bestelproces lijkt niet soepel te verlopen. Je zult het vermoedelijk dus met de app moeten (en kunnen) doen. Goede reis!

Ga je liever naar Frankrijk dit jaar? Bereid je dan wel goed voor met de Franse reisgids. Leden kunnen altijd bij electricfelix terecht voor persoonlijk reisadvies.

Altijd de beste laadpas bij een lader ver weg van huis in Europa? Nooit een deal missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, electricfelix updates.